Европейската Суперлига, ако изобщо се реализира, няма да стартира преди

...
Европейската Суперлига, ако изобщо се реализира, няма да стартира преди
Коментари Харесай

Няма шанс Суперлигата да стартира преди 2024 г.

Европейската Суперлига, в случай че въобще се осъществя, няма да започва преди лятото на 2024 година. Това стана ясно от изявление на Бернд Райхарт, който е новият изпълнителен шеф на A22 Sports Management - компанията, която стои зад плана.

Всичко зависи от решение на Съда на Европейския съюз, докъдето стигна правосъдната борба след отхвърли на ФИФА и УЕФА да одобряват опита за разединение.

“Суперлигата сигурно ще я бъде. Не мога обаче да посоча съответна дата за нейно начало, тъй като чакаме Съда на Европейския съюз. Не мисля, че ще е преди началото на сезон 20024/25 ”, съобщи Райхарт пред “Кадена Сер ”.

“Проектът си е напълно настоящ - продължите шефът. - Има някои, които държат да го разгласят за завършил. Но в случай че те повтарят това неведнъж, значи има нещо подозрително. Със сигурност в Европа има клубове, които споделят вижданията на Ювентус, Реал Мадрид и Барселона и в този момент те имат опция да кажат какво мислят. Има необятен консенсус, че футболът се нуждае от промяна, тъй като няма по какъв начин да продължава по този метод. ”

Преди часове обаче президентът на УЕФА Александър Чеферин отново назова плана “умрял ”.

Иначе мадридски съд към този момент спря опит на УЕФА да накаже клубове, които се осмелиха първоначално да се оповестяват “за ” Суперлигата. От 12-те първични участници останаха единствено три - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР