Европейската статистическа служба съобщи, че 45% от българите не могат

...
Европейската статистическа служба съобщи, че 45% от българите не могат
Коментари Харесай

Болести от 19 век се връщат във Великобритания

Европейската статистическа работа заяви, че 45% от българите не могат да си обезпечат пълноценна храна поради високи цени. Оказва се обаче, че това се трансформира в сериозен проблем и в надалеч по-богати страни.

Във Англия да вземем за пример се връщат заболявания от XIX век, които се дължат на недохранване.

Става въпрос главно за скорбут и рахит, които са били постоянно срещани през Викторианската ера. Скорбутът се дължи на дефицит на витамин C и един от присъщите му признаци е кървящи венци. По-често поразява възрастните хора. Рахитът пък води до изкривяване на костите в резултат на дефицит на витамин D и се следи най-вече при деца. И двете болести се дължат на непълноценно хранене, от което Обединеното кралство смяташе, че се е избавило, с помощта на в допълнение обогатяване на съществени артикули с витамини и добре развита обществена система, подпомагаща най-нуждаещите се.

Заради растящите цени на питателните артикули обаче обичайна британска закуска с наденички, бекон, яйца и фасул с филийки към този момент за много хора е единствено препечена филийка с чай, признаха лекари.

Позовавайки се на Закона за социална информация, авторитетният вестник „ Таймс " изиска данни от английското опазване на здравето, които демонстрират, че близо 11 000 души са били лекувани в британските лечебни заведения през предходната година поради недохранване. „ Таймс " заяви, че 171 души са лекувани от скорбут и 482 пациенти са признати с рахит, като множеството са деца.

Най-сериозен риск има за фамилиите с дребни деца, изключително през летния сезон, когато образователните заведения са във почивка и малчуганите не могат да разчитат на пълноценната безвъзмездна храна в тях за обяд.

Специалисти предизвестяват, че епидемията от затлъстяване е различен знак за недохранване. Пълните хора употребяват евтини и нездравословни храни като чипсове, тестени ястия и безалкохолни, от които обаче не получават нужните им витамини. Ако на бедните не бъде помагано в тези спешни времена, скоро Обединеното кралство ще се окаже с още хиляди, страдащи от заболявания от Викторианската ера.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР