Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн спечели

...
Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн спечели
Коментари Харесай

Боряна Калейн взе два сребърни медала на Световното

Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн завоюва сребърни медали на финалите на бухалки и на лента на 40-о Световно състезание по художествена гимнастика. То се организира във Валенсия. Така България има  досега три оценки от шампионата. Първото беше за.

За Боряна Калейн това са първи самостоятелни медали в кариерата ѝ. Тя взе участие за четвърти път на състезание на планетата. Така тя си направи страховит подарък за 23-ия рожден ден, който беше преди два дни. Освен това Боряна взе и квота за олимпийските игри в Париж 2024.

Четвърта международна купа от Валенсия взе Дария Варфоломеев. На лента тя получи 33.350 точки. Преди това германкаата победи на обръч, на топка и на бухалки. Трета се подреди 29-годишната Екатерина Веденеева (Словения) с 31.100 точки. Калейн беше оценена с 31.850 точки.

В първия край нощес българката също взе сребърното отличие. Тя изигра доста мощно и артистично „ испанските “ си бухалки и в началото получи 33.350 точки. От българския щаб подадоха контестация за компликация с апарат и с тяло, която беше почетена, и оценката ѝ беше нараснала на 33.550.
 Боряна Калейн Снимка: ;facebook.com/BGRGfederation
Стилияна Николова позволи грешки и с 32.050 точки се подреди на шесто място в този край. От щаба ни също подадоха контестация, само че тя беше отхвърлена.

Дария Варфоломеев получи 34.350 точки. Трета се подреди Виктория Оноприенко (Украйна) с 33.550 точки. Оноприенко има същата оценка като Калейн, само че по-малко за осъществяване.

Във краткотрайното нареждане за отборната купа България продължава да води със общ брой от 267.450 точки. Германия има 261.950, а Италия – 255.700 точки.

Днес шампионата продължава с квалификации/финал на многобоя при ансамблите. Българският отбор е във втория поток, които стартира в 19.00 часа. В тази група са още Италия, Азербайджан, Израел, Украйна и др.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР