Европейската седмица на мобилността стартира от 16 до 22 септември

...
Европейската седмица на мобилността стартира от 16 до 22 септември
Коментари Харесай

София заживява под мотото „Пестене не енергия“

Европейската седмица на подвижността започва от 16 до 22 септември в София и по този начин столицата става част от фамилията на общо 2137 европейски общини от 39 страни, които се сплотяват тази година под мотото „ Пестене на сила “.


По време на седмицата на подвижността събитията са отдадени на устойчивата подвижност и напредването в града с публичен превоз, напредване с велосипед, други различни средства, както и ходенето пеш.

На 16 септември самодейността започва с Райд с тротинетки, чиято цел е да насочи вниманието към безвредния метод на придвижване, съблюдаване на правата на всички жители и запазване на здравето и животът им. Райдът стартира в 10:00 часа от централата на ЦГМ в посока НДК, където в 11:00 часа ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев и шефът на ЦГМ Димитър Дилчев ще открият публично седмицата на подвижността на сцената на „ Кабана “.

От 10:30 часа започва „ Семейно надпревари по безвредно каране “, проведено от Съюза на българските автомобилисти на бул. “Александър Малинов “. Вечерта мотористите от " София райдърс " започват своя мотопоход от резиденция „ Бояна “ в посока Метро-Люлин и ще са под знака за безвредното придвижване на пътя.

На 17 септември, неделя, ще се организира историческа обиколка на града с доста игри и награди и със театър в метрото „ Хвани другата мотриса “.

В седмичната програмата са включени над 18 разнородни интензивности, измежду които ПартиТрам и ПартиАвтобус за феновете на празненствата, ще има игра на дама в метрото, ще бъде показан тренажора на машинистите в Метрополитен и всеки жител ще може да опита, а на 22 септември е обичайният за Европа Ден без коли. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР