Европейската прокуратура в София извършва десетки претърсвания и действия по

...
Европейската прокуратура в София извършва десетки претърсвания и действия по
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва измама с парникови газове за милиони евро в България

Европейската прокуратура в София прави десетки претърсвания и дейности по следствие на допустима машинация със системата за търговия на Европейски Съюз с излъчвания парникови газове, като вероятните загуби са за милиони евро. Това заяви Европейската прокуратура в Люксембург.

Частно сдружение, отговорно за инспекцията на излъчванията парникови газове на топлоелектрическите електроцентрали и отоплителните централи в България, е разследвано за хипотетично подаване на фалшифицирани отчети до българските управляващи.

 Акция на ГДБОП и ДАНС в редица топлофикационни сдружения в страната Виж още

Събраните улики сочат, че не са съобщавани цялостните количества на замърсяването и по този начин не са били плащани дължимите към бюджета суми. Отбелязва се, че по-високото замърсяване води и до утежняване на качеството на въздуха у нас, прибавя Българска телеграфна агенция.

Над 150 служители на реда са взели участие в претърсвания, осъществени в 11 български града, в съдействието на Главната дирекция за битка с проведената престъпност и Държавната организация за национална сигурност.

Извършени са над 40 обиска, разпитани са над 70 очевидци. Разследващите са иззели мобилни телефони, преносими компютри и документи.

Европейската система за търговия с излъчвания е измежду главните политики за понижаване на промените в околната среда и е първият сходен пазар в света. Целта е да се обезпечи ефикасен механизъм за понижаване на замърсяването с парникови газове, разяснява Европейската прокуратура.

Малко по-рано за взаимната акция сред Европрокуратурата, ГДБОП и ДАНС заяви и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той не даде детайлности за интервенцията, единствено посочи, че няма връзка с изборите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР