Европейската прокуратура съобщи, че под нейно ръководство служители на Главната

...
Европейската прокуратура съобщи, че под нейно ръководство служители на Главната
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва у нас измами със средства за земеделие

Европейската прокуратура заяви, че под нейно управление чиновници на Главната дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) през днешния ден са задържали трима души и са претърсили шест места по следствие за проведена незаконна група, получила нелегално средства от Европейския съюз за земеделие.

Въз основа на осъществените следствени дейности от ГДБОП и ДАНС, и конфискуваните доказателства и документи, се открива, че обвинените са дали погрешна информация от непознато име за приемане на европейско финансиране. Според уликите, вместо да аплайват за средства за огромен имот земя, обвинените са разделили площта и са употребявали хора " с ниско социално-икономическо състояние " като подставени лица за подаване на заявки за аграрни помощи, се показва в известието.

Уличеният за началник на проведената незаконна група е бил акредитиран от подставените лица да работи като техен представител пред Държавен фонд " Земеделие " и пред банките. Така той е можел да получи средствата от Европейски Съюз и цялостен надзор върху плановете.

В съучастничество са обвинени двама чиновници от Държавна фирма " Земеделие " и от регионалната земеделска работа в Севлиево, които може да са улеснявали активността на перстъпната група с даване на информация и препоръки по съответната оперативна стратегия и инспекциите за осъществяване на плановете. Уточнява се, че измежду арестуваните има държавен чиновник.

Общият размер на вредите следва да се откри, се добавя в известието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР