Европейската прокуратура разследва 9 български компании, заподозрени в измами с

...
Европейската прокуратура разследва 9 български компании, заподозрени в измами с
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва 9 български компании за измами за € 6 млн.

Европейската прокуратура проверява 9 български компании, обвинени в измами за приемане на еврофондове в размер на 6 милиона евро, оповестиха от централата на институцията в Люксембург.

На 22 март в София и още няколко града в областите София, Перник и Монтана са осъществени 25 обиска. Разпитани са 10 души.

Разследваните лица са мениджъри, притежатели и представители на компании, кандидатствали и получили средства на Европейски Съюз по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. Тя е ориентирана към дребни и междинни предприятия за възстановяване на развиването на българската стопанска система.

Споменатите хора са обвинени в принадлежност към проведена незаконна група и показване на подправени документи за нелегално приемане на парите. Не се загатват обаче имена нито на хора, нито на компании.

По искане на делегиран европейски прокурор и с утвърждението на Специализирания углавен съд Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ е направила 25 обиска на жилища, офиси, хранилища, както и на принадлежащи на компаниите коли. Конфискувани са огромно количество документи и хардуер, а също по този начин и съоръжение най-вече за потребление строителни материали – самосвали, екскаватори, кошове за челно товарене. Те били закупени с получените пари, възлизащи на 6 милиона евро.

Разследването продължава, оповестяват от Европейската прокуратура.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР