Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна, за

...
Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна, за
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна

Европейската отбранителна промишленост би трябвало да бъде новаторска и адаптивна, с цел да нарежда Европа като световен водач в сигурността, тъкмо през високите и дълбоките технологии. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа в оставка по време на националната конференция на тема „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “.

Форумът е под егидата на държавното управление в оставка. Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, взаимно с Информационния център на Министерството на защитата, Атлантическия клуб в България и Софийския конгрес за сигурност.

По думите на Стойчева нововъведенията имат основна роля в обезпечаването на актуалната отбрана на жителите. Имаме всички учредения да се гордеем, че през тези години (като член на НАТО - бел. ред.) България изрично потвърди, че е заслужен и благонадежден сътрудник, сподели министърът.

Иновациите са хоризонтална активност, която обгръща всички браншове и поради това е извънредно значимо да работим дружно, сподели Стойчева.

През последното десетилетие галактическият бранш се трансформира в стратегически актив за икономическия напредък на Европа, съобщи министърът. Работим по една синхронизирана политика. Инициирала съм основаването на работна група към министерството, която ще работи за създаване на тактика на България за галактическата политика. Надявам се активността да докара основаването на българска галактическа организация. Имаме всички учредения и упоритости това да се случи, разяснява още, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР