Европейската народна партия (ЕНП) избра Манфред Вебер за своя номинация

...
Европейската народна партия (ЕНП) избра Манфред Вебер за своя номинация
Коментари Харесай

Манфред Вебер - кандидатът на ЕНП за шеф на Европейската комисия

Европейската национална партия ( ЕНП) избра Манфред Вебер за своя номинация за ръководител на Европейската комисия в конкуренцията на някогашния финландски министър председател Александър Стуб, оповестяват международните осведомителни организации.

Германецът Вебер, който сега е началник на групата на ЕНП в Европейския парламент, ще бъде " водещ претендент " на дясноцентриската партия в изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през май следващата година. ЕНП, която е най-голямата партия в Европарламента, има за цел да резервира контрола върху най-важния пост в Европейски Съюз, понастоящем заеман от Жан-Клод Юнкер .

 Манфред Вебер желае мястото на Юнкер в Европейска комисия
Манфред Вебер желае мястото на Юнкер в Европейска комисия

Необходимо е ново начало за Европейски Съюз, тъй като Европа не е институция на бюрократите и елитите

Вебер, който е малко прочут отвън Брюксел и родната си провинция Бавария , беше подсилен от всички сегашни държавни и държавни ръководители на страни членки на Европейски Съюз, членове на ЕНП, както и от множеството от нейните партии членки от обособените страни.

Все отново той се изправи пред удивително мощно предизвикателство от Стуб, който организира въодушевена акция, като се има поради тежестта на силите на статуквото, изправени против него.

Вебер е получил 492 гласа (79 % от подадените гласове ) съгласно резултатите, оповестени от ръководителя на ЕНП Жозеф Дол.

" Вярваме ви ", съобщи на Вебер канцлерът на Австрия Себастиан Курц в тирада, до момента в който делегатите гласоподаваха.

В формалната си тирада пред ЕНП Вебер е възхвалил европейските полезности: " Аз заставам тук освен да желая вашата поддръжка като претендент, само че заставам тук, с цел да ви помоля за мандат, мандат за смяна на Европа ! " Той също по този начин подчертал християнските обичаи на Европа, спечелвайки си овации от публиката.

 Тимерманс уверен, че е идващият ръководител на Европейска комисия
Тимерманс уверен, че е идващият ръководител на Европейска комисия

Той е претендент на ПЕС

Вебер евентуално ще се състезава против сегашния първи заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който е някогашен холандски външен министър и който е водещ претендент за номинацията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) - второто по величина политическо семейство в Европа.

През май 2019 година гласоподавателите в 27-те страни членки на Европейски Съюз ще избират 705 евродепутати. Всички висши постове в Европейски Съюз, в това число ръководителите на комисията, съвета и Народното събрание, ще имат нови титуляри следващата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР