Европейската космическа агенция избра първия в историята параастронавт за свои

...
Европейската космическа агенция избра първия в историята параастронавт за свои
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция за първи път ще обучава „параастронавт“

Европейската галактическа организация избра първия в историята " параастронавт " за свои бъдещи полети. Бившият параолимпийски спринтьор Джон Макфол ще премине образование за астронавти паралелно с други 16 претенденти за пътешестване до Космоса.

Освен това британецът ще се включи в изследване, което ще продължи минимум 2 години и ще разреши на галактическата организация да оцени изискванията, нужни на хората с увреждания за присъединяване в бъдещи задачи.
Никога не съм мечтал да бъда астронавт. Винаги съм се интересувал доста от науката, гледах звездите, когато бях дете, само че когато ампутираха крайници ми, имаше избрани медицински ограничавания. Така че, едвам когато Европейската галактическа организация разгласи, че търси претендент с физически увреждания, който да се заеме с този план, провокира интереса и ентусиазма ми.
Джон Макфол

Макфол губи десния си крайник при злополука с мотор, когато е на 19 години. Впоследствие се научава да върви още веднъж и става професионален спринтьор. През 2008 година печели бронз на 100 м спринг на Параолимпийските игри в Пекин. Кандидатурата му е една от над 22 500, подадени по време на акцията по асортимент. 

За титуляри са определени петима души - трима мъже и две дами, а други 11 са включени като запаси. Всички те ще преминат образование в Европейския център за астронавти в Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР