Европейската комисия започна нова кампания за кандидатстване за карти за

...
Европейската комисия започна нова кампания за кандидатстване за карти за
Коментари Харесай

Още 20 хил. младежи могат да кандидатстват за безплатно пътуване из Европа

Европейската комисия стартира нова акция за кандидатстване за карти за пътешестване DiscoverEU, която дава опция на участниците да пътуват из цяла Европа, да научат повече за културното си завещание, развивайки в същото време своите познания и умения, заяви пресслужбата на институцията.

Всички 18-годишни младежи в Европейския съюз могат да аплайват до 28 ноември 2019 година (12.00 часа централноевропейско време) за опцията да опознаят Европа в интервала 1 април - 31 октомври 2020 година Досега Комисията е предоставила 50 хиляди карти за пътешестване посредством три акции за кандидатстване, в границите на които са кандидатствали 275 хиляди младежи. Новата акция ще разреши на още 20 хиляди млади европейци да вземат участие в DiscoverEU.

При предпочитание участниците в DiscoverEU могат по време на пътуването да вземат участие също по този начин в редица проведени срещи и мероприятия и да получат дневник за пътуването, в който да записват своите прекарвания. Всяка година дейностите по DiscoverEU са проведени към тематика, обвързвана с целите на Европейския съюз. Темата за 2019 година е " Опознаване на Европа ". Темата за 2020 година ще бъде " Устойчива зелена Европа ".

Кой може да кандидатства и по какъв метод?

Кандидатите би трябвало да са навършили 18 години на 31 декември 2019 година и да имат подготвеност да пътуват сред 1 април 2020 година и 31 октомври 2020 година за оптимален период от 30 дни. Младежите, искащи да вземат участие, могат да аплайват през Европейския юношески портал до 28 ноември 2019 година Кандидатурите ще бъдат прегледани от специфична комисия, която ще избере спечелилите.

Кандидатите ще бъдат известени за резултатите от подбора през януари 2020 година, откакто преминат тест за общи знания за Европейския съюз.

Одобрените претенденти ще могат да пътуват независимо или в група от най-вече пет души. По предписание пътуванията са с трен. С цел да се подсигурява необятен достъп до целия континент, участниците могат да употребяват различни типове превоз, като да вземем за пример рейсове, фериботи или по изключение самолети. Това ще разреши присъединяване и на младежи, които живеят в отдалечени региони или острови.

След новата акция, която стартира през днешния ден, Комисията възнамерява да стартира през първата половина на 2020 година друга акция за кандидатстване за карти за пътешестване.

Комисията стартира DiscoverEU през юни 2018 година след предложение на Европейския парламент за подготвително деяние, чийто първичен бюджет бе в размер на 12 милиона евро; бюджетът за 2019 година е в размер на 16 милиона евро, а плануваният бюджет за 2020 година е 25 милиона евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР