Европейската комисия втвърди тона във връзка с препоръките за пътуване

...
Европейската комисия втвърди тона във връзка с препоръките за пътуване
Коментари Харесай

ЕК предлага по-строги препоръки за пътуване в ЕС

Европейската комисия втвърди тона по отношение на рекомендациите за пътешестване в Европейски Съюз и сред страните от общността. Категорично не се предлагат несъществените пътувания, заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Ситуацията в Европа изисква от нас Ние би трябвало да осигурим сигурността и да спрем незадължителните пътувания. Днес представихме нови правила за пътешестване в Евросъюза “, написа тя в Twitter.
 Брюксел: Говорим за удостоверения, а не за паспорти за имунизирани против ковид Брюксел: Говорим за удостоверения, а не за паспорти за имунизирани против ковид
" Обсъждаме защо да служат удостоверенията, издавани на имунизираните против коронавирус, само че не става дума за " паспорти ", това определение...
„ Вземайки поради изострянето на санитарната обстановка в Европа, ние предлагаме да бъде въведен нов термин за цветова идентификация на рисковите зони – пурпурен “, сподели еврокомисарят по въпросите на правораздаването Дидие Рейндрерс
В момента цялата територия на Европейския съюз попада в санитарната алена зона, по тази причина се появи нужда от основаването на нова категория, с цел да бъдат отделени районите с по-висок епидемиологичен риск.
По отношение на пътуванията в и от зони с висок риск, всички незадължителни пътувания в тези зони са строго непрепоръчителни. Това се отнася и до пътуванията в границите на Евросъюза и даже вътре в страните от Европейски Съюз, посочи той.
Независимо от цветовата разлика или действителната епидемиологична обстановка, в Европейски Съюз остава в действие възбраната за незадължителни пътувания по света, като се изключи седем страни: Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, Сингапур, Тайланд, Руанда. По този метод новите санитарни ограничения, при положение, че бъдат одобрени, ще бъдат в действие за всички останали страни в света.
Според оповестеното всички лица, влизащи в страни на Европейски Съюз, се задължават да показват негативен тест за ковид, изработен минимум три дни преди пътуването. За жителите на Европейски Съюз може да се направи изключение – те могат да си създадат тест незабавно след идването. Независимо от резултата от теста, след идването би трябвало да се съблюдава карантина до 14 дни, като всяка страна би трябвало да реши какъв да бъде нейният период.
 Европейска комисия провокира финансовото владичество на Съединени американски щати и $ тъкмо преди идването на Байдън на власт Европейска комисия провокира финансовото владичество на Съединени американски щати и $ тъкмо преди идването на Байдън на власт
Европейската комисия ще показа през днешния ден, 19 януари, проект за деяние по въпроса по какъв начин може да се ускори ролята на еврото в световната фина...
Всички лица, влизащи на територията на Европейски Съюз, както и тези, които пресичат вътрешните граници на Евросъюза, би трябвало да попълнят регистрационни формуляри, които ще разрешат на управляващите да проследят веригата от контактите им. Въпреки, че пандемията продължава към този момент една година, страните от Европейски Съюз към момента не съумяха да се спогодят за обединен формат на подобен документ, по тази причина Европейска комисия предлага напъните в тази посока да се засилват.
Що се отнася до формулярите за регистрация на пасажери, Европейска комисия смята за належащо допустимо най-скоро да се премине към за всички страни от Европейски Съюз, който да бъде наложителен за всички.
„ Не можем да предскажем по какъв начин ще се развие пандемията, тъй че не можем да кажем какъв брой дълго ще са нужни тези ограничения “, сподели европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон.
Двамата еврокомисари не можаха да отговорят, какви съответни ограничения за мониторинг би трябвало да се приложат, с цел да не се позволяват незадължителни пътувания. Не стана ясно и би трябвало ли да се ползват репресивни ограничения против лица, които макар строгите рекомендации, въпреки всичко решат да заминат на отмора в чужбина.
Европейските комисари подчертаха, че това към този момент са единствено работни рекомендации, които би трябвало да бъдат одобрени от страните от Европейски Съюз, с цел да влязат в действие. Вероятността за бъдат признати бързо е огромна, защото ограниченията бяха съгласувани кардинално по време на видеоконференцията на ръководителите на страните на 21 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР