Европейската комисия трябва да идентифицира основните силни и слаби страни

...
Европейската комисия трябва да идентифицира основните силни и слаби страни
Коментари Харесай

Евроизгледи. Европа се нуждае от всички ръце, за да премахне пречките пред иновациите

Европейската комисия би трябвало да разпознава главните мощни и слаби страни на европейския иновационен пейзаж и по какъв начин най-добре да ги преодолее, написа Оливие Жорис.

Европейски Съюз губи позиции пред световните си съперници и това частично се дължи на законодателството, което от време на време основава непредвидени спънки пред научните проучвания и нововъведенията.

Това е проблематично, защото нововъведенията са сериозни за постигането на Зеленият и цифровият преход на Европа към резистентност, за подсилване на конкурентоспособността на Европа и за реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

Като такова, укрепването на резултатите на Европейски Съюз в региона на научните проучвания и нововъведенията би трябвало да бъде основен стратегически приоритет за идната Европейска комисия сред 2024-2029 година

Ето за какво концепцията на белгийското председателство на Съвета за въвеждане на Европейски иновационен стрес тест за премахване на слабостите на системата може да се трансформира във въздействащ и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР