Европейската комисия ще започне митническа регистрация на китайски електрически превозни

...
Европейската комисия ще започне митническа регистрация на китайски електрически превозни
Коментари Харесай

ЕС може да наложи мита със задна дата за китайските e-коли

Европейската комисия ще стартира митническа регистрация на китайски електрически транспортни средства от четвъртък (7 март), което значи, че те могат да бъдат наранени от мита, в случай че следствие откри, че са получили нелоялни дотации, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия организира следствие за отпущането на дотации за азиатски е-коли, с цел да реши дали да наложи мита, като по този начин отбрани производителите от Европейски Съюз. Разследването ще завърши през ноември, макар че Европейски Съюз може да наложи краткотрайни мита през юли.

В документ, оповестен през вчерашния ден, Европейска комисия разгласи, че има задоволително доказателства, че китайските електрически возила са били субсидирани и вносът е повишен с 14 на 100 на годишна основа от началото на следствието през октомври.

Според него автомобилостроителите от Европейски Съюз могат да понесат вреди, които мъчно могат да бъдат възобновени, в случай че китайският импорт продължи с този интензивен ритъм преди приключването на следствието. 

Китайската комерсиална камара в Европейски Съюз разгласи, че е разочарована от този ход, а скокът на вноса отразява повишеното търсене на електрически транспортни средства в Европа. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР