Европейската комисия ще представи този месец плана за орязване на

...
Европейската комисия ще представи този месец плана за орязване на
Коментари Харесай

Кой ще гласува срещу ембарго за руски петрол в ЕС

Европейската комисия ще показа този месец проекта за орязване на две трети от съветския природен газ в Евросъюза, заяви комисарят по енергетиката Кадри Симсон. Тя удостовери, че по-късно през днешния ден Еврокомисията ще показа шестия пакет от наказания против Руската федерация.

Новите наказания могат да включват и петролно ембарго. Според източници на Агенция Франс Прес в Брюксел клонят към последователно прекъсване покупките от Русия в идващите 6 до 8 месеца, а на Словакия и Унгария, които са мощно подвластни от доставките по тръбопровода " Дружба ", ще бъдат препоръчани още няколко месеца за преход към различни източници.

Унгарският външен министър Петер Сиярто удостовери тази заран, че страната му остава твърдо срещу наказания, които ще създадат невероятно подаването на нефт и газ от Русия.

Словакия упорства да бъде изключение при предстоящото ембарго върху доставките на съветски петрол. Вицепремиерът и стопански министър Рихард Сулик съобщи, че това е от " екзистенциално " значение за Словакия.

Словашката рафинерия " Словнафт ", която е част от унгарската петролна компания МОЛ, би могла да се пренастрои от преработката на съветски нефт към лек нефт " едвам след няколко години ", твърди Сулик в изявление за словашката телевизия.

Словакия внася близо 100 % от преработвания в страната нефт и към 80 % от природния газ от Русия.

У нас в неделя министър-председателят Кирил Петков съобщи, че не чака Евросъюзът да наложи петролно ембарго " в този миг ", и уточни България измежду страните, които " не могат да го понесат ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР