Европейската комисия ще предложи по-късно днес в следващия 7-годишен бюджет

...
Европейската комисия ще предложи по-късно днес в следващия 7-годишен бюджет
Коментари Харесай

Еврокомисията ще предложи отделен бюджет за еврозоната и кандидатите за въвеждане на евро

Европейската комисия ще предложи по-късно през днешния ден в идващия 7-годишен бюджет на Европейския съюз да има обособени средства за поддръжка на вложенията в еврозоната във времена на стопански разтърсвания, за подкрепяне на структурните промени и за помощ на искащите да одобряват единната валута.

Това заяви " Ройтерс " като се базира на работен документ, отговарящ на апелите на френския президент Еманюел Макрон от предходната година да има обособен бюджет за еврозоната в размер на няколкостотин милиарда евро. Германия - най-големият вносител в бюджета на Европейски Съюз - не е уверена, че 19-те страни с единна валута се нуждаят от обособен бюджет и в случай че позволява сходна опция, то тя е за доста дребна сума, изяснява организацията.

Във разновидността, с който се е срещнал кореспондент на " Ройтерс ", са оставени празни местата, където би трябвало да се запишат съответните милиарди евро. Според организацията размерът им е по-вероятно да е покрай немската, а не до френската позиция.

В предлагането на Европейска комисия се приканва за основаване на подсилена Програма за поддръжка на структурните промени, която да предлага техническа помощ и финансови тласъци за промени, предложени от Еврокомисията в годишната оценка на всяка от националните стопански системи.

Друг инструмент за поддръжка на измененията в страните отвън еврозоната, подготвящи се за нея, може да стане така наречен Фонд за конвергенция (Convergence Facility). " Фокусът ще е върху тези промени, които най-вече способстват за укрепване на националните стопански системи и има позитивен второстепенен резултат върху други страни членки ", се споделя в документа. В него се изброяват промени на трудовия пазар, данъчни промени, насърчаване на финансови пазари и възстановяване на бизнес климата и човешкия капитал.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР