Европейската комисия ще предложи на днешното извънредно заседание на Съвета

...
Европейската комисия ще предложи на днешното извънредно заседание на Съвета
Коментари Харесай

ЕК ще предложи специална закрила на украинските бежанци

Европейската комисия ще предложи на днешното изключително съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи да бъде задействана за пръв път директивата за краткотрайна протекция по отношение на украинските бежанци. Това заяви преди началото на съвещанието еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1203
Неизползваните в никакъв случай до момента европейски правила дават опция страните от Европейски Съюз да следват общи насоки при даването на протекция на бежанците. Сред тези насоки са даването на статут на протекция на чужденците за времето на целия престой, достъп до трудовия пазар, до жилищно настаняване, до системите за здравни грижи, обучение и за обществена отбрана, или до средства за живот. Включено е също правото за събиране на фамилии при избрани условия.

Гордея се от съпричастността, изразена от европейските жители с украинските бежанци, съобщи Йохансон. Тя назова съветското навлизане в Украйна " ужасна нападателна война ".

Еврокомисарят изрази подготвеност да предложи обезпечаване на помощ за страните, приемащи бежанци. По нейните думи от Украйна в Европейски Съюз до момента са пристигнали към 300 хиляди бежанци, само че този брой се чака да пораства. Предвижда се в четвъртък идната седмица Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи да се събере на ново съвещание.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1203  Полша приканва Европа да спре да купува газ от Русия Полша приканва Европа да спре да купува газ от Русия  Публикуваха търсачка за съветските парцели и компании в България Публикуваха търсачка за съветските парцели и компании в България  Байдън: Опциите бяха две - Трета международна война или стопански наказания Байдън: Опциите бяха две - Трета международна война или стопански санкции
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР