Европейската комисия ще положи всички усилия за постигане на споразумение,

...
Европейската комисия ще положи всички усилия за постигане на споразумение,
Коментари Харесай

ЕК ще работи за споразумение без предпазен механизъм по Брексит

Европейската комисия ще постави всички старания за реализиране на съглашение, в което да бъде заместен така наречен "предпазен механизъм " по Брексит. Това сподели представителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас, представен от БНР.

На въпрос за извършения през уикенда телефонен диалог сред ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и английския министър председател Тереза Мей Схинас отговори:

"Комисията предложи спомагателни гаранции, че защитният механизъм, ако бъде употребен, ще се ползва краткотрайно. Ние поехме ангажимент да се постараем оптимално, с цел да намерим съглашение, в което той да бъде заместен. Готови сме да стартираме поредна работа за различно урегулиране по време на преходния интервал. Оставаме отворени и в подготвеност да се срещнем с английски договарящи когато и да е. Готови сме да ратифицираме договорката преди 29 март. Сега е ред на Камарата на общините да вземе значимия набор от решения тази седмица ".

Схинас посочи, че Юнкер и Мей са създали обзор на осъществената работа на техническо ниво през уикенда. Той добави, че не се плануват по-нататъшни срещи на политическо равнище, само че страните ще останат в непосредствен контакт през тази седмица.

Схинас отхвърли да разяснява изявленията, че данните, подадени от Англия в Шенгенската осведомителна система, могат да бъдат изтрити при положение на Брексит без договорка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР