Европейската комисия ще наложи допълнителни мита върху вноса на някои

...
Европейската комисия ще наложи допълнителни мита върху вноса на някои
Коментари Харесай

ЕС си връща на САЩ с нови мита от юли

Европейската комисия ще наложи спомагателни мита върху вноса на някои американски артикули от юли тази година , стана ясно от прессъобщение на Европейска комисия. Мярката е в отговор на решението на Съединени американски щати да таксува с нови цени вноса на стомана и алуминий.

Контрамитата на Европейски Съюз ще бъдат на стойност 2,8 милиарда евро.

От Европейска комисия декларират, че се чака съответната процедура в съдействие със страните членки да завърши преди края на юни и митата ще стартират да се ползват от началото на юли.

Според информацията реципрочните мита са изцяло в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация и стоките дават отговор на листата, който към този момент е бил предаден на СТО.

Съгласно наредбите на световната организация е разрешено налагането на противоположни мита, отговарящи на вредите, нанесени от ограниченията на Съединени американски щати върху износа на Европейски Съюз, на стойност 6,4 милиарда евро. Европейски Съюз ще упражни правото си незабавно за артикули и артикули на стойност 2,8 милиарда евро, а останалата част от ограниченията, оценени на 3,6 милиарда евро, ще бъдат приложени на по-късен стадий - до 3 години или след позитивно присъждане на жалбата, заведена в СТО, в случай че това се случи по-рано.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР