Европейската комисия ще изпрати официални уведомителни писма на 14 страни

...
Европейската комисия ще изпрати официални уведомителни писма на 14 страни
Коментари Харесай

ЕК призовава страни от ЕС да приложат новите правила за данни на пътници

Европейската комисия ще изпрати публични уведомителни писма на 14 страни членки поради това, че не са съобщили за приемането на национално законодателство за цялостното използване на разпоредбите за резервационните данни на пасажерите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Писма ще получат Австрия, България, Гърция, Естония, Испания, Кипър, Люксембург, Холандия, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция и Чехия.

Държавите в Европейски Съюз трябваше да вкарат разпоредбите до 25 май. Резервационните данни се отнасят до информацията, предоставяна от пасажерите на въздушните превозвачи при пазаруването на билет и регистрирането за полет. Тези данни може да включват информация като име на пасажера, дати и маршрут на пътуването, номер на мястото в самолета, багаж, данни за противоположна връзка и употребявани платежни средства.

Правилата изискват страните да основат национална система за събирането, оценката и обмена на тези данни за задачите на правоприлагането.

Обработването на данните е средство за битка с тероризма и тежките закононарушения и оказва помощ за следенето на подозрителни способи на пътешестване и за установяването на вероятни нарушители и терористи, в това число тези, които преди този момент не са били известни на управляващите, се показва в известието.

Посочените страни разполагат с два месеца, с цел да отговорят на формалното уведомително писмо, като след приключването на този период Европейска комисия може да обмисли опцията за изпращане на стимулирани мнения.

Комисията ще продължи да предлага поддръжка и да дава насоки на тези страни, които към момента не са приключили работата по въвеждането на разпоредбите, се добавя в известието.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР