Европейската комисия, Съветът на ЕС и Европейският парламент се споразумяха

...
Европейската комисия, Съветът на ЕС и Европейският парламент се споразумяха
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие по проект на директива за конфискация на активи от престъпна дейност

Европейската комисия, Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент се споразумяха по план на инструкция за конфискация на „ активи от незаконна активност “ в Европейски Съюз, която Брюксел има намерение да употребява в бъдеще като част от правната аргументация за конфискация на глобени Руски активи. Това заяви в обществените мрежи испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Като част от тристранни договаряния представители на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз реализираха политическо съглашение по отношение на директивата на Европейски Съюз за конфискация на имущество, добито от незаконна активност. Този нов закон ще откри паневропейски правила за следене, идентифициране, заледяване, конфискация и ръководство на незаконно имущество “, се споделя още в известието.

Сега, с цел да влезе в действие тази инструкция, формалният й цялостен текст би трябвало да бъде показан от Европейската комисия на Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент и публично утвърден от тези структури.

По-рано еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс неведнъж е заявявал, че Европейската комисия създава две наставления - инструкция за контрола на незаконни активи и инструкция за въвеждане на наказателна отговорност за заобикаляне на глобите на Европейски Съюз, най-вече против Русия. В същото време той даде да се разбере, че директивата, криминализираща укриването на наказания, може да има противоположен резултат.

По този метод тези две наставления, когато се ползват дружно, ще дават правно съображение за конфискация на активи на съветски предприемачи, замразени в Европейски Съюз, в случай че може да се потвърди, че са подхванали някакви дейности, с цел да се опитат да извадят част от активите си от обсега на Европейски Съюз наказания.

Понастоящем нито Европейският съюз, нито интернационалното право разполагат с правни разпореждания, които да разрешават конфискация на замразени активи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР