Европейската комисия съобщи на 18 октомври, че е открила ново

...
Европейската комисия съобщи на 18 октомври, че е открила ново
Коментари Харесай

Еврокомисията образува ново дело срещу България

Европейската комисия заяви на 18 октомври, че е разкрила ново дело за нарушаване против България и придвижва производството по друго дело като част от последния си пакет за нарушавания.
Новият случай се отнася за това, че България не е транспонирала вярно Директива (ЕС) 2010/64 по отношение на правото на вербален и писмен превод в наказателното произвеждане.
Тази инструкция е част от пакет от правила на Европейски Съюз, признати за основаване на общи минимални стандарти, гарантиращи, че правата на обективен правосъден развой на обвинените и обвинените лица в наказателни производства са задоволително предпазени в целия Европейски Съюз, сподели Комисията.
„ Комисията смята, че българските национални ограничения за транспониране не дават отговор на условията на директивата във връзка с правото на вербален превод, правото на писмен превод на съществени документи и обсега на директивата, защото според българското законодателство обвинените, които не са арестувани, не да се възползват от правата, предоставени според директивата “, споделиха от Европейска комисия.
Този случай идва, откакто предишния месец Комисията откри нова процедура за нарушаване против България за нетранспониране на инструкция, която има за цел да ускори презумпцията за невиновност и правото на наличие на правосъдния развой в наказателното произвеждане.
Официалното уведомително писмо дава на България два месеца за отговор или Комисията може да ескалира случая, като изпрати стимулирано мнение, вторият стадий от процедурата за нарушаване.
Комисията съобщи, че подхваща тъкмо тази стъпка по отношение на настоящата процедура против България за погрешно транспониране на разпоредбите на Европейски Съюз за теста за пропорция.
Директива (ЕС) 2018/958, която Европейска комисия разказва като „ един от основните принадлежности за попречване на неоправдани ограничаващи национални правила “, изисква всички нови или променени национални правила, засягащи експертите, да бъдат предмет на изчерпателен разбор на пропорционалността преди тяхното приемане и подкрепени с доказателства.
България разполага с два месеца, с цел да отговори на причините, изложени от Комисията в стимулираните й мнения, в противоположен случай Комисията съобщи, че може да реши да заведе делата пред Съда на Европейския съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР