Европейската комисия съобщи днес, че подготвя писмена покана до АстраЗенека

...
Европейската комисия съобщи днес, че подготвя писмена покана до АстраЗенека
Коментари Харесай

ЕК предприема стъпка, която може да завърши с предаването на "АстраЗенека" на съд

Европейската комисия заяви през днешния ден, че приготвя писмена покана до " АстраЗенека " за разискване на несъгласията към изчезналите доставки от имунизацията против COVID-19 на този производител. Това е първа стъпка от процедура, която може да приключи с намесата на белгийски съд, предава Българска телеграфна агенция.

Комисията посочи, че първо ще съгласува писмото с страните от Европейски Съюз. След като го изпрати, сдружението ще има период от 20 дни за отговор. Ако отговорът е незадоволителен за Европейска комисия, ще бъдат свикани договаряния. В случай че те завършат с крах, въпросът следва да се отнесе до съда, сочи договорът, подписан сред комисията и производителя.

Говорител на Европейска комисия през днешния ден още веднъж не даде явен отговор кой носи отговорност за случаите на затруднения или гибел, настъпили след имунизиране. По неговите думи текстовете на контракта с " АстраЗенека ", заличени като " поверителни ", плануват отговорност да се носи от производителя, само че от време на време и от страната, внесла имунизациите.

Употребата на препарата краткотрайно беше спряна в редица европейски страни, измежду които и България, след гибелта на няколко души.

Преди два дни Европейската организация по медикаментите още веднъж отбрани изгодите от препарата на фона на продължаващите изследвания на страничните реакции.

Агенцията изследва дали има връзка сред имунизациите с оксфордската ваксина и случаите на тромбози и съдбовен излаз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР