Европейската комисия съобщи, че от започва да приема заявления за

...
Европейската комисия съобщи, че от започва да приема заявления за
Коментари Харесай

ЕК предлага на още 20 000 младежи безплатно пътуване в Европа

Европейската комисия заяви, че от стартира да приема заявки за 20 000 карти за пътешестване " Опознай Европейски Съюз ". Всички 18-годишни младежи в Европейски Съюз могат да аплайват до 16 май за опцията да опознаят Европа от 1 август тази година до 31 януари 2020 година.

Младежите ще могат да получат гратис пътешестване , с цел да научат повече за европейското културно разнообразие и общите полезности, заяви пресслужбата на Европейска комисия. Очакват се заявки от младежи, родени сред 2 юли 2000 година (включително) и 1 юли 2001 година (включително), подготвени да пътуват сред 1 август 2019 година и 31 януари 2020 година за най-вече 30 дни.

Заинтересованите ще би трябвало да аплайват презЗаявленията ще бъдат прегледани от комисия, която ще избере спечелилите. Кандидатите ще бъдат известени за резултатите от подбора идващия месец.

Одобрените ще могат да пътуват независимо или в група до петима души. По предписание пътуванията са с трен, само че участниците ще могат да употребяват различен тип транспорт (автобус, ферибот и по изключение самолет).

Европейска комисия сложи началото на самодейността през юни предходната година с първичен бюджет от 12 милиона евро. За тази година бюджетът е 16 милиона евро. Досега към 30 000 младежи получиха опция да пътуват из Европейски Съюз, с цел да опознаят богатото културно завещание на континента, да се срещнат с други хора, да се допрян до непознатите култури и да усетят духа, което сплотява Европа. Европейска комисия възнамерява за тези цели да бъдат отделени 700 млн. евро до 2027 година. Ако Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз се съгласят, още 1,5 милиона младежи ще могат да пътуват по програмата, се отбелязва в известието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР