Европейската комисия съобщи, че ЕС за първи път днес насочва

...
Европейската комисия съобщи, че ЕС за първи път днес насочва
Коментари Харесай

ЕС осигури средства за Украйна от печалбите върху запорираното имущество на РЦБ

Е вропейската комисия заяви, че Европейски Съюз за първи път през днешния ден насочва средства в помощ на Киев от облагите от запорираното съветско държавно имущество по силата на европейските наказания против Москва поради войната в Украйна.

EU TO PAY ITSELF WITH RUSSIAN ASSETS?!

European Commission President Ursula von der Leyen:

“Today we transfer €1.5 billion in proceeds from immobilized Russian assets to the defense and reconstruction of Ukraine.
— Nasir Ali Khan (@Nasir_Alikhan57)
Така Украйна ще получи първото заплащане от 1,5 милиарда евро. Събраните средства са от приходите от имущество, държано от централните депозитари на скъпи бумаги, и са били предоставени от финансовата компания " Юроклиър " (Euroclear) на Европейска комисия като първа вноска на 23 юли. Сега парите ще бъдат предоставени в поддръжка на военните качества на Украйна и за възобновяване на страната от провалите, провокирани от съветските удари.

С въвеждането на глобите Европейски Съюз наложи запор на имущество на съветската централна банка. Извънредните доходи, събрани след запора, не принадлежат на Русия, написа в известието. Забраната за транзакции, свързани с имуществото и запасите на съветската централна банка и нейните филиали, води до струпване на изключителни доходи, разяснява комисията.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР