Европейската комисия съобщи, че е сключила споразумение с компаниите Pfizer

...
Европейската комисия съобщи, че е сключила споразумение с компаниите Pfizer
Коментари Харесай

ЕС осигури още 20 милиона дози от ваксината на Pfizer

Европейската комисия заяви, че е сключила съглашение с фирмите Pfizer да обезпечат още 20 милиона дози от имунизацията си против ковид на страните членки на Европейски Съюз през първото тримесечие на новата година, съобщи Ройтерс.

Първата партида от 5 милиона дози ще бъде доставена през януари, втората - през февруари, а останалото количество - през март , посочи Европейска комисия, която води договарянията с производителите на ваксини от името на държавните управления на 27-те страни от съюза.

Така Европейски Съюз би трябвало да получи през първото тримесечие на идната година общо 215 милиона дози.

Европейската комисия и страните членки се възползваха и от опцията да поръчат над 200 милиона дози от имунизацията на Pfizer,  приспособени към новия коронавирусен вид Омикрон . Очаква се доставянето им да стартира през второто тримесечие на идната година.

С това Европейски Съюз ще получи през 2022 година общо 650 милиона дози от имунизацията на Pfizer , посочи Европейската комисия.

Новината за новата поръчка пристигна в миг, когато редица страни от Европейски Съюз се пробват да овладеят внезапен растеж на новите случаи на ковид, провокиран от бързото разпространяване на Омикрон.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР