Европейската комисия съгласува предварително предложението за въвеждане на ембарго на

...
Европейската комисия съгласува предварително предложението за въвеждане на ембарго на
Коментари Харесай

ЕК: Преговорите за руското петролно ембарго не са формалност

Европейската комисия съгласува авансово предлагането за въвеждане на ембарго на вноса на съветски нефт в Европейски Съюз, съобщи през днешния ден представител на комисията. Той означи, че комисията не е чакала постигането на авансово единогласие по предлагането, с цел да остави пространство за договаряния в Съвета на Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5517
За организирането на договарянията по предложенията на комисията е виновен Съветът на Европейски Съюз. Ако търсехме постигането на единогласие, преди да представим предлагането, щяхме да изземем ролята на Съвета. В договарянията търсим решение дружно, добави представителят и означи, че към този момент няма прогрес. Въпреки че желаеме предложенията ни да намерят бързо утвърждение, не може да чакаме всякога да бъдат подкрепени за часове, като че ли е въпрос на някаква условност, съобщи той.

По неговите думи Европейска комисия е издала ясни рекомендации за заплащането при импорт на съветски газ. Винаги сме подготвени да дадем спомагателни уточнения на страните от Европейски Съюз, уточни представителят във връзка условието разплащанията да се реализират във валутата, залегнала в договорите с " Газпром ", а не в рубли.

Той означи, че европейските страни могат да изискат бързо обезпечаване на европейски бюджетни средства за задачите на енергийния преход, като да вземем за пример за саниране на здания. Говорителят удостовери, че за тази цел би трябвало да са утвърдени проектите за икономическо възобновяване - условие, на което към момента не дават отговор Унгария, Полша и Нидерландия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР