Европейската комисия реши днес да отложи за близкото бъдеще приемането

...
Европейската комисия реши днес да отложи за близкото бъдеще приемането
Коментари Харесай

ЕК отложи за близкото бъдеще предложенията си за излизане от карантината

Европейската комисия реши през днешния ден да отсрочи за близкото бъдеще приемането и представянето на рекомендации за излизане от карантината, наложена в Европейски Съюз. Комисията регистрира, че другите страни от Общността са в друг стадий от битката с разпространяването на болестта.

В никакъв случай не даваме знак, че е време за унищожаване на рестриктивните мерки. Искаме рекомендациите да играят позитивна роля. Ще пристигна време и за поучения, само че през днешния ден сме посред епидемията, добави представителят. Той посочи, че задачата на комисията е да вкара координация при обособените национални решения за излизане от карантината. По неговите думи е значимо страните авансово да оповестяват желанията си в тази посока.

Говорителят добави, че е належащо ограниченията в отбрана на публичното здраве да бъдат съобразявани с работата на единния пазар. Държавите са в правото си да подхващат ограничения по своя преценка, добави той. По неговите думи при първичното въвеждане на рестриктивните мерки са били основани усложнения за придвижването на артикули и хора, както и за снабдяването на производството.

Комисията през вчерашния ден изрази подготвеност да одобри през днешния ден насоки за преустановяване на карантината в Европейски Съюз. Днес представителят удостовери, че това желание се отсрочва поради реакцията на някои европейски столици. Европейска комисия предизвести, че ще следи за ограниченията, предприемани на национално ниво в ситуацията на изключително състояние. Комисията упорства тези ограничения да се вписват в конституционните рамки и да дават отговор на европейските и интернационалните условия за главните права.

Според Европейска комисия до момента в множеството случаи въведените ограничения са ясно лимитирани във времето. Комисията заяви, че ще следи въпроса с върховенството на закона и по какъв начин ограниченията се отразяват на демократичния спор и честните и свободните избори. Европейска комисия посочи, че това наблюдаване ще се резервира, до момента в който рестриктивните мерки поради епидемията са в действие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР