Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и

...
Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и
Коментари Харесай

Започва регистрацията за европейско финансиране на точки за публичен достъп до безжичен интернет-WiFi4EU

Европейската комисия пуска в деяние уебпортала на самодейността WiFi4EU и кани общините от цяла Европа да се записват на уеб страницата в очакване на първата покана за показване на планови оферти в средата на май за приемане на финансиране от Европейски Съюз за създаване на точки за безвъзмезден обществен достъп до безжичен интернет.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила съобщи при представянето на плана: "Благодарение на самодейността WiFi4EU хиляди европейци в целия Европейски Съюз ще разполагат с безвъзмезден достъп до интернет на публични места. WiFi4EU дава опция на общините да приобщят своите жители към интернет свързаността, с цел да могат посредством нея пълноценно да се възползват от безкрайните благоприятни условия на цифровизацията. Това е съответна стъпка към построяването на цифровия обединен пазар ", оповестиха от пресцентъра на представителството на Европейска комисия в България.

Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за основаване на точки за обществен достъп до безжичен интернет на публични места, в това число библиотеки, музеи, паркове и площади. Общините могат да употребяват ваучерите на WiFi4EU за закупуване и инсталиране на съоръжение за безжична интернет връзка в определени от тях центрове на локалния публичен живот. Разходите за поддръжката на мрежата ще се поемат от съответната община. В бюджета на Европейски Съюз до 2020 година са планувани 120 млн. евро за съоръжение за безвъзмездни публични Wi-Fi услуги в общо 8000 общини от всички страни членки, както и от Норвегия и Исландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР