Европейската комисия публикува своя доклад относно системата за бърз обмен

...
Европейската комисия публикува своя доклад относно системата за бърз обмен
Коментари Харесай

В ЕС се подават най-много сигнали за опасни детски играчки

Европейската комисия разгласява своя отчет по отношение на системата за бърз продан на информация за рискови артикули за 2017 година Според него националните органи са употребявали системата за бърз продан на информация в още по-голяма степен, като са изпратили посредством нея над 2000 сигнала за рискови артикули.

Категорията артикули, за които най-често са подавани сигнали, са били детските играчки (29%), следвани от моторните транспортни средства (20%) и облеклата, текстилните произведения и стилните продукти (12%).

2201-те сигнала, изпратени посредством системата за бърз продан на информация, са довели до съвсем 4000 следващи дейности, като да вземем за пример евакуиране на артикули от пазара.

От 2003 година насам посредством системата за бърз продан на информация се подсигурява, че всички страни членки и Европейската комисия се уведомяват навреме за рисковите нехранителни артикули, конфискувани и/или изтеглени от пазара където и да е в Европа. В момента в системата вземат участие 31 страни (държавите от Европейски Съюз плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия).

Системата за бърз продан на информация има специфичен обществено наличен уеб страница (ec.europa.eu/consumers/rapid-alert-system), на който се разгласяват седмични актуализации на сигналите, подадени от участващите в системата национални органи. Всеки може да види сигналите в системата. Потребителите и предприятията към този момент могат да персонализират своите абонаменти за сигналите според от своите потребности и желания и да споделят сигналите посредством обществените медии.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР