Внимавайте с намаленията по витрините на магазините покрай Коледните и

...
Внимавайте с намаленията по витрините на магазините покрай Коледните и
Коментари Харесай

Магазини уж пускат празнични намаления до 80%, а се оказва, че са за 2-3 стоки

Внимавайте с пониженията по витрините на магазините около Коледните и новогодишни празници, тъй като към тях с малък шрифт нормално написа за кои артикули не важи. Това поучават от Асоциацията за отбрана на потребителите.

Обикновено понижението не важи за най-важните и търсени артикули. Има заблуждение и с каталозите на огромните вериги, като пускат в брошурите евтини продукти, а като се отиде на място в магазина се оказва, че продуктът е привършен и човек би трябвало да си купи по-скъп подобен.

Получихме голям брой сигнали за подправени отстъпки, които търговците афишират, само че в действителност се оказва, че са търговски трикове. Редовна процедура е да се афишират понижения, които доближават до 70-80%. Когато обаче клиентът влезе в комерсиалния обект, открива, че понижението важи за 2-3 продукта, които на процедура са в разпродажба. При интернет търговията потребителите е добре да си създадат авансово изследване за цените на стоките, които съставляват интерес за тях, с цел да избегнат клопката на фиктивните понижения. Много е значимо да правят своите покупки от одобрени online-магазини, които подсигуряват оригиналността и произхода на продуктите. В Асоциацията за отбрана на потребителите има получени сигнали най-вече против уеб сайтове за козметика и парфюми, които доставят реплики, а популяризират стоката си за истинска, показват от Асоциацията.

Апелираме също жителите да бъдат изключително деликатни, когато решат да се възползват от промоционални бързи потребителски заеми. По време на Коледа компаниите употребяват празничното въодушевление на хората, като оферират на пръв взор „ преференциални “ заеми. Впоследствие обаче лихвите по тези заеми се оказват доста по-високи от междинните за пазара. Нуждата кара хората да теглят заеми, достигащи до 5 000 лв., а напоследък има и предложения за 10 000 лв. единствено против персонална карта и то в границите на един час. Предвид множеството случаи на жители, подписали непринудено контракти за заеми със съмнителни компании и лихвари, към този момент е време те да изискват повече информация, преди да подхващат дейности. Гражданите би трябвало да слагат под подозрение разгласи за заеми единствено против персонална карта и без потвърден приход. Такива предложения никога не са преференциални! Напротив, те са капан за наивници.

Потребителите би трябвало да внимават с спомагателните пакети по заема, тъй като от време на време съставляват 50% от него. Освен това да ревизират дали е надеждна компанията и дали е записана в Централния кредитен указател. Защото след време идват събирачите на задължения, а както знаем в България бизнесът със събиране на отговорности към момента не е законово регламентиран.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР