Европейската комисия призова днес новото италианско правителство към разумна бюджетна

...
Европейската комисия призова днес новото италианско правителство към разумна бюджетна
Коментари Харесай

Еврокомисията предупреди новите лидери на Италия да водят разумна бюджетна политика

Европейската комисия прикани през днешния ден новото италианско държавно управление към " рационална " бюджетна политика, заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Италия е измежду страните с максимален дълг в еврозоната, отбелязва организацията.

" Европейската комисия по принцип не се намесва в националната политика. Но за нас е значимо новото италианско държавно управление да резервира курса и да води рационална бюджетна политика ", сподели заместник-председателят на Европейската комисия за еврото и обществения разговор, за финансовата непоклатимост, финансовите услуги и финансовите пазари Валдис Домбровскис в изявление за немския вестник " Ханделсблат ".

" Италия е с максимален дълг в еврозоната след Гърция ", предизвести Домбровскис, откакто през последните дни лихвите по заемите на италианското държавно управление за финансиране на неговите дефицити се усилиха.

Движението " Пет звезди " и партията " Лига " предложиха през вчерашния ден Джузепе Конте, правист на 54 години, за министър председател на първото популистко държавно управление на една от страните - основателки на европейския план. Приетата от двете придвижвания стратегия съдържа редица ограничения, които се чака да доведат до увеличение на бюджетния недостиг и дълга.

" Ние можем само да посъветваме да се резервира курсът на икономическата и финансовата политика, да се поддържа растежът посредством промени и да се управлява бюджетният недостиг ", добави заместник-председателят на комисията.

Лидерът на партия " Лига " Матео Салвини към този момент отхвърли няколко предизвестия на европейски сътрудници по тематиката. Той дефинира като " неприемливи " предизвестията на френския министър на стопанската система Брюно льо Мер, който изрази безпокойствие за стабилността на еврозоната.

Салвини реагира бурно и на предизвестието на Манфред Вебер, представител на консервативната партия на немския канцлер Ангела Меркел и ръководител на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент. " Нека се занимава с Германия, а ние ще се занимаваме с това, което е положително за италианците ", написа Салвини в обществената мрежа " Туитър ".

През уикенда Вебер упрекна двете италиански партии ", че " си играят с огъня, защото Италия е доста задлъжняла ". " Популистки и ирационални дейности биха могли да доведат до нова рецесия на еврото ", уточни той пред ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР