Европейската комисия приема предложение за актуализиране на наказателното законодателство относно

...
Европейската комисия приема предложение за актуализиране на наказателното законодателство относно
Коментари Харесай

Борбата със сексуалното насилие над деца получава нов тласък с актуализация на наказателното законодателство

Европейската комисия приема предложение за актуализиране на наказателното законодателство по отношение на половото принуждение над деца и половата употреба на деца.

Сексуалното принуждение над деца е извънредно закононарушение, при което се следят обилни промени през последните години. С тези преразгледани правила се уголемяват определенията за закононарушенията и се вкарват по-високи наказания и по-специфични условия за предварителна защита и подкрепяне на жертвите. С тях се допълва предложението за правилник, показано от Комисията през 2022 г., в което се дефинират отговорности за интернет сдруженията да откриват в своите услуги материали, съдържащи полово принуждение над деца, да рапортуват за такива материали и да ги отстраняват от услугите си, оповестяват от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. 

Основните аспекти на предлагането включват:

- Разширяване на определенията за закононарушенията, свързани със полово принуждение над деца, във всички страни членки; 

- Укрепване на наказателното гонене, предварителната защита и подкрепата;

- Засилване на превенцията;

- Въвеждане на задължение за съобщаване за осъществяването на закононарушение поне по отношение на експертите, работещи в непосредствен контакт с деца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР