Европейската комисия прие в сряда временна рамка, насочена към защита

...
Европейската комисия прие в сряда временна рамка, насочена към защита
Коментари Харесай

ЕК облекчава правилата за държавна помощ в ЕС заради руската инвазия в Украйна и санкциите

Европейската комисия одобри в сряда краткотрайна рамка, ориентирана към отбрана на бизнеса, обиден от икономическите наказания против Русия.

Новите правила ще разрешат на страните членки от Европейски Съюз да дават лимитирани суми като помощ на фирмите, да подсигуряват, че предприятията ще имат разположение задоволително ликвидност и да компенсират разноските на фирмите, произлизащи от високите цени на силата.

Правителствата в Европейския съюз ще могат да дават на компании помощ до 35 000 евро в секторите на селското стопанство, рибарството и аквакултурите и до 400 000 евро на компания в други браншове. Средствата ще бъдат налични единствено за компании, които се квалифицират като „ изпаднали в усложнение “.

Планира се тази рамка да остане в действие до края на годината, макар че може да бъде преразгледана или удължена, показват от Европейската комисия.

Информация за утвърдената от Европейска комисия държавна помощ във връзка със сканциите против Русия беше предоставена във вторник от организация Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР