Европейската комисия прие пакет от мерки за подобряване на способността

...
Европейската комисия прие пакет от мерки за подобряване на способността
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага нови мерки за стимулиране на капиталовите пазари в Европа

Европейската комисия одобри пакет от ограничения за възстановяване на способността на сдруженията да набират капитал в целия Европейски Съюз и за гарантиране, че европейците получават най-хубавите предложения за своите спестявания и вложения.

Една година след Плана за деяние за създаване на съюз на финансовите пазари от 2020 година Комисията извършва уговорките си, като предлага ограничения за стимулиране на европейските финансови пазари. Те ще спомогнат за икономическото възобновяване на Европа от рецесията, провокирана от COVID-19, както и за цифровия и екологичния преход. Освен това Комисията показа известие, в което се показват дейностите, които ще предприеме през идната година за стимулиране на пазара.

Днешните оферти ще подсигуряват по-добър достъп на вложителите до данни за сдруженията и търговията. Мерките също по този начин ще насърчат дълготрайните вложения, а трансграничните продажби на капиталови фондове ще станат по-лесни и сигурни.

Като цяло направените през днешния ден оферти ще свържат по-добре сдруженията от Европейски Съюз с вложителите, като подобрят достъпа на сдруженията до финансиране, разширят капиталовите благоприятни условия за вложителите на дребно и в допълнение интегрират финансовите пазари в Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР