Европейската комисия прие нови правила за обучението на шофьорите. От

...
Европейската комисия прие нови правила за обучението на шофьорите. От
Коментари Харесай

Нови правила в ЕС: Пада възрастта за получаване на шофьорска книжка

Европейската комисия одобри нови правила за образованието на водачите. От идната година ще има промени при възрастта за приемане на свидетелството за ръководство на автомобил. Предвижда се шофьорска брошура към този момент да може да се получи още на 17 години , само че преди този момент би трябвало курсистът да е взел теоретичния си изпит и да кара с компаньон , който също би трябвало да дава отговор на избрани условия.

Според новите правила също по този начин ще се даде опция за приемане на удостоверение за ръководство на автомобил с ръчни скорости , в случай че преди този момент сте изкарали такава за автоматизирани . Тази опция ще бъде дадена от идната година, като за задачата водачът ще би трябвало да премине през още седем часа кормуване и един спомагателен изпит. 

Според автоинструкторът Георги Бързаков това време няма да бъде задоволително. Пред „ Българска национална телевизия “ той показа, че когато един човек е привикнал да не употребява левия си крайник, доста мъчно ще промени този табиет за толкоз малко време

„ Ти не знаеш нито къде да задържиш този съединител, нито по какъв начин да го отпуснеш. С тези седем часа просто е за на никое място подобен кандидат-водач “.

Георги Гълъбов , който специалист в Института по пътна сигурност, внесе ясноти по отношение на рухването на възрастта за приемане на шофьорска брошура. По думите му в тези обстановки ще бъде доста значима активността на контролните органи , които са длъжни да открият нарушаванията , да ги наложат и да ги връчат. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР