Европейската комисия препоръча във вторник на здравните власти в страните

...
Европейската комисия препоръча във вторник на здравните власти в страните
Коментари Харесай

Европейският COVID сертификат изчезва на 30 юни, освен ако здравните власти не решат друго

Европейската комисия предложи във вторник на здравните управляващи в страните членки да продължат да издават европейски Коронавирус документи до края на годината.

Решението беше взето три дни преди приключването на валидността на регламента, с който документите бяха въведени в Европейски Съюз на 1 юли 2021 година

Европейската комисия също ще резервира до 31 декември интернет портала EU Gateway, през който се ревизира валидността на документите.

Сертификатите се издават на имунизирани и преболедували от COVID-19 и до анулация на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейски Съюз, служеха за секване на граници и потребление на публичен превоз.

Европейски Съюз удължи на няколко пъти действието на документите като последно това стана предишния юни за период от една година.

 Европейски Съюз резервира Коронавирус документа за пътешестване още една година Европейски Съюз резервира Коронавирус документа за пътешестване още една година

Сега Съветът на Европейски Съюз предлага временен интервал за деяние на документите до стартирането на световната мрежа за здравни документи, която се приготвя от Световната здравна организация (СЗО).

Съветът във вторник насърчи здравните управляващи да следват и да вземат участие в по-нататъшното развиване на световната мрежа за цифрово здравно узаконяване на СЗО, като се включват възможното й разширение към други болести отвън COVID-19.

След като се включат в международната мрежа да страните членки се предлага да издават и одобряват документи за COVID-19 по нейните стандарти при положение на изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение.

Евроинституциите обаче нямат пълномощия да задължават обособените страни от Европейски Съюз по такива въпроси, по тази причина всяка страна сама ще си реши дали и по кое време да се включи в сертификационната мрежа на СЗО.

 " Загубени са 860 хиляди години живот ": експертен отчет изследва смъртността от COVID-19 в България

На 5 юни Комисията предложи на страните от Европейски Съюз да се причислят към световния дигитален здравен документ.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР