Европейската комисия представи10 поуки от пандемията от ковид с предложения

...
Европейската комисия представи10 поуки от пандемията от ковид с предложения
Коментари Харесай

Европейската комисия извлича 10 поуки от пандемията

Европейската комисия представи10 поучения от пандемията от коронавирус с оферти за усъвършенствания и по-добра готовност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според комисията е належащо отсега нататък да бъде укрепена международната система за събиране на данни за разпространяването на заболявания. Предвижда се европейска система за данни да бъде обособена до края на годината. До следващата година Европейска комисия е подготвена да назначи основен европейски епидемиолог, с цел да има по-голяма координация на научните данни и по този начин да бъдат усъвършенствани взимането на политически решения и известията към обществото.

Комисията планува да показва годишни отчети за готовността за деяние при пораждане на пандемия. Предлага се възстановяване на опциите за оповестяване на европейска изключителна конюнктура, обвързвана с бързото всеобщо разпространяване на болест.

Според Европейска комисия е належащо Европейски Съюз непрекъснато да бъде в подготвеност за произвеждане на 500-700 милиона дози ваксина годишно, като половината от това количество да бъде готово в период от шест месеца.

Предлага се изпробването на действието на имунизациите да бъде разгърнато по-широко, а страните от Европейски Съюз да получат поддръжка за възстановяване на здравните системи.

Европейска комисия регистрира, че е нужен по-съгласуван метод против дезинформацията.

Предложенията ще бъдат разисквани от Европейския съвет идната седмица и се чакат по-нататъшните решения на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент след лятната почивка.Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР