Европейската комисия представи различни варианти за нов и модерен дългосрочен

...
Европейската комисия представи различни варианти за нов и модерен дългосрочен
Коментари Харесай

Юнкер: Може да има бюджет, при който всички са нетни получатели

Европейската комисия показа разнообразни разновидности за нов и съвременен дълготраен бюджет на Европейски Съюз, който да обезпечи ефикасно реализиране на неговите цели след 2020 година, както и финансовите последствия от тези разновидности, оповестиха от комисията.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи: " Когато приказваме за бюджети, не приказваме за счетоводство, а за цели и упоритости. Чрез тях нашето бъдеще намира израз в съответни числа. Така че дано първо поговорим за това каква Европа желаеме. След това страните членки би трябвало да поддържат упоритостите си със съответните финансови средства. И макар че всички ние би трябвало да сме наясно, че нормалната процедура не е измежду разновидностите, които ще се преглеждат в тази идна полемика, аз твърдо имам вяра, че можем да реализираме невъзможното и да се споразумеем за бюджет, при който всички да бъдат чисти получатели. "

На неофициалната си среща на 23 февруари водачите на Европейския съюз ще обсъдят методите за съответно финансиране и преобразяване в действителност на целите, които те дефинираха за Съюза на 16 септември 2016 година в Братислава и на 25 март 2017 година в Рим. Двата детайла - установяване на общи цели и обезпечаване на средства на Съюза, с цел да ги осъществя, са неразделни. Комисията способства към тази значима полемика по три метода: като дава нужните обстоятелства за бюджета на Европейски Съюз, изгодите от него, неговите достижения и добавена стойност; като изготвя сюжети, показващи финансовите последствия от другите благоприятни условия за избор на политика; като демонстрира какви ще бъдат последствията за студентите, откривателите, инфраструктурните планове и доста други при положение, че приемането на новия бюджет на Европейски Съюз бъде забавено.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР