Европейската комисия представи днес предложения, насочени към овладяването на цените

...
Европейската комисия представи днес предложения, насочени към овладяването на цените
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки срещу скъпата енергия, включително 40 млрд. евро за обезщетяване на домакинствата и малките дружества


Европейската комисия показа през днешния ден оферти, ориентирани към преодоляването на цените на енергоносителите и сигурност на доставките на сила. Комисията предлага страните от Европейския съюз да вземат участие в договаряне на общи доставки на газ. Договаряните по този метод размери не се планува да включват пазаруването на газ от Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия предлага да се вкара краткотраен таван на цената на внасяния полутечен газ като последна мярка. Според комисията е нужен прийом за краткотрайна интервенция за ограничение на дневните ценови разлики на силата. Предлагат се временни правила за държавната помощ, които да оказват помощ на сдруженията.

Комисията вижда опция за пренасочване на до 40 милиарда евро от бюджета за доближаване за ограничения в поддръжка на жителите и по-малките сдружения, изправени пред високи сметки за сила. Предлага се въвеждане на правила за съпричастност, тъй че страните, наранени от усложнения с доставките на газ, да могат да разчитат на поддръжка от останалите в Европейски Съюз. Това ще важи изключително за страните, които създават ток от газ. Европейска комисия регистрира, че през август и септември потреблението на газ в Европейски Съюз е спаднало с 15 на 100 по отношение на междинните размери за предходните пет години.

Според комисията е допустимо страните от Европейски Съюз да прибягват до краткотрайни ограничения в изключителни случаи, при които да наложат ограничавания на потреблението на газ за несъществени потребности, да вземем за пример за отопление на открити площи и плувни басейни. ЕК предлага страните, когато е належащо, да прекъсват тока на така наречен " мини " за " копаене " на криптовалути. Препоръчва се страните да обмислят използване на данъчни и други ограничавания за тази активност.

Комисията предлага да бъдат въведени общи правила за киберсигурност в региона на снабдяването с ток, газ и водород. Европейска комисия предлага да се извършат тествания за устойчивостта на енергопреносната инфраструктура и дейностите да бъдат съгласувани с НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР