Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите

...
Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите
Коментари Харесай

ЕК представи оценката си за кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата

Европейската комисия показа през днешния ден оценката си за кандидатурите на страните от Европейски Съюз, които желаят да одобряват европейските организации по медикаментите и банковия контрол след преместването им от Лондон. Преместването се постанова поради идното овакантяване на Европейски Съюз от Англия.

В оценката за кандидатурата на София за домакинство на организацията по медикаментите Европейска комисия отбелязва посочените от нашата страна преимущества, както и непълнота на данните на този стадий по някои въпроси. В обобщението на оценката е записано, че предлагането да вземем за пример не показва каква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е конкретизирано и какви са опциите за намиране на работа в българската столица.

Допълва се, че в предлагането не са показани проект за преместването на организацията, нито цената, против която институцията да употребява предоставените пространства. Отчита се неналичието на посочени специфични условия за цената и обезпечаването на нужната инфраструктура.

Европейска комисия посочи, че днешните оценки не са ранглиста, както и че решението се чака да бъде взето от Съвета на Европейски Съюз. Вероятно гласуването в Съвета ще бъде през ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР