Европейската комисия представи днес насоки, които да улеснят националните власти

...
Европейската комисия представи днес насоки, които да улеснят националните власти
Коментари Харесай

ЕК предлага еврофондовете да бъдат използвани за приобщаването на мигрантите

Европейската комисия показа през днешния ден насоки, които да улеснят националните управляващи за приобщаване на мигрантите със средства от бюджета на Европейски Съюз.

Насоките обгръщат приема, образованието, трудовата претовареност, жилищното настаняване и достъпа до публични услуги. В региона на образованието, да вземем за пример, могат да бъдат употребявани разнообразни фондове на Европейски Съюз и учебните заведения да станат по-малко дискриминиращи, отбелязва комисията.

За обезпечаването на налична среда могат да бъдат употребявани средства от Европейския фонд за районно развиване. Европейският обществен фонд и фондът "Убежище, миграция и приобщаване " могат да оказват помощ преподавателите да преминат образование за битка с отпадането от учебно заведение, а Фондът за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се може да дава материална поддръжка за учениците, се добавя в предложенията.

Държавите в Европейски Съюз разполагат с голям брой благоприятни условия за европейско финансиране на разнообразни планове в региона на приобщаването - от даване на езикови курсове и здравни грижи при идването на мигрантите, до помощ за намирането на работа, дом и място в обществото, се показва в известието.

Въпреки че приобщаването е на първо място в ръцете на страните в Европейски Съюз, съществуват ограничения за поощряване на европейско ниво. Тези ограничения включват целево финансиране и благоприятни условия, предопределени за публичното и икономическото доближаване сред страните.

Едно от дейностите по новата европейска стратегия за умения включва основаването на опция за развиване на уменията на жители на страни отвън Европейски Съюз. Комисията предложи политиката на доближаване да включва вложения за приобщаването на мигрантите. Целта е да се пренасочат средства към новите задания, свързани с миграцията, разяснява комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР