Община Петрич решава проблема с базата на Детска градина "Синчец"

...
Община Петрич решава проблема с базата на Детска градина "Синчец"
Коментари Харесай

Община Петрич обновява социални центрове с евросредства

Община Петрич взема решение казуса с базата на Детска градина "Синчец " в село Първомай след извоюван план. Той планува извеждане на децата от Дом "Петър Димитров " в село Първомай в среда, близка до фамилната и освобождение постройката на дома за потребностите на детската градина в селото, оповестяват от общината.

Проектът "Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Петрич " е по Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020. Срокът за осъществяване е 24 месеца, а общата стойност на плановото предложение е 1 111 550 лева

По линия на плана ще бъдат актуализирани три обекта и ще се построи един нов. Ще бъдат актуализирани Дневният център за деца с увреждания и Центърът за настаняване от фамилен вид за деца. Ще бъдат построени нови преходни жилища за деца от 15 до 18-годишна възраст. Посредством дейностите по плана ще бъде обезпечена подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура, нов тип услуги, в това число и здравно-социални, които да заменят досегашния модел на институцията като грижа за деца. С реализирането на новите услуги, децата от идния за закриване Дом за деца лишени от родителска грижа "Петър Димитров " в село Първомай ще бъдат изведени и настанени в Център за настаняване от фамилен вид и Преходно жилище. Това ще усъвършенства грижата за децата в среда близка до фамилната.

В момента се водят договаряния освободените от постройката на кметството в село Първомай пространства, да бъдат предоставени за прилагане на Граничен полицейски сектор /ГПУ/ "Златарево ". 90% от чиновниците в ГПУ "Златарево " са поданици на община Петрич и преместването на ръководството в село Първомай ще улесни достъпа на жителите, ще даде по-голяма сигурност и на локалните хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР