Европейската комисия предложи нови правила, които да гарантират, че цифровата

...
Европейската комисия предложи нови правила, които да гарантират, че цифровата
Коментари Харесай

ЕК предлага нови мерки за по-справедливо данъчно облагане на цифровия сектор в ЕС

Европейската комисия предложи нови правила, които да подсигуряват, че цифровата стопанска активност се полза в Европейски Съюз с налог по обективен и благоприятстващ растежа метод, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Мерките ще затвърдят позицията на Европейски Съюз като международен водач в създаването на данъчни закони, пригодени към модерната стопанска система и цифровата епоха. Днешните оферти са резултат от устрема на страните членки да стигнат до непрекъснати и дълготрайни решения за съразмерни данъчни доходи от онлайн дейностите, за което водачите на Европейски Съюз насочиха незабавен апел през октомври 2017 година

Комисията направи две законодателни оферти, които ще доведат до по-справедливо данъчно облагане на цифровите действия в Европейски Съюз: Първата самодейност има за цел да реформира разпоредбите за корпоративно данъчно облагане, тъй че облагите да се регистрират и таксуват с налог там, където предприятията имат доста взаимоотношение с потребителите чрез цифрови канали. Второто предложение е в отговор на апела на няколко страни членки за краткотраен налог, който да обгръща главните цифрови действия, които понастоящем общо взето не се таксуват с налог в Европейски Съюз. Този пакет показва съгласувания метод на Европейски Съюз към основаване на система за облагане на цифровите действия, който е в поддръжка на цифровия обединен пазар и ще послужи за гръбнак на интернационалните разисквания, ориентирани към световно разрешаване на въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР