Европейската комисия предложи мерки за ограничаване на вноса на селскостопански

...
Европейската комисия предложи мерки за ограничаване на вноса на селскостопански
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки заради вноса от Украйна

Европейската комисия предложи ограничения за ограничение на вноса на селскостопански артикули от Украйна и по-голяма еластичност във връзка с разпоредбите за потребление на земите за земеделие.

Това е опит за потушаване на митингите на ядосаните аграрни стопани във Франция и други страни от Европейския съюз.



Европейска комисия предлага да се даде опция на земеделските стопани в Европейски Съюз да се възползват от дерогации за 2024 г. от разпоредбите на общата селскостопанска политика (ОСП), които ги задължават да поддържат избрани площи непроизводствени.

Предложението на Комисията, изпратено през днешния ден на страните членки, дава първи съответен политически отговор за превъзмогване на опасенията, свързани с приходите на земеделските стопани. То следва и настояванията, отправени от няколко страни членки на съвещанията на Съвета по селско стопанство.

Наред с това Европейската комисия предлага удължение на в този момент настоящите самостоятелни търговски ограничения за украинските и молдовските артикули.

Комисията предложи да се възобнови суспендирането на вносните мита и квоти за украинския експорт за Европейски Съюз за още една година, като в същото време се ускори отбраната на сензитивните селскостопански артикули от Европейски Съюз. Това се прави в сходство с уговорките на Европейски Съюз за поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.



Успоредно с това Комисията предлага да се възобнови с още една година суспендирането на всички оставащи мита върху вноса от Молдова, което е в действие от юли 2022 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР