Европейската комисия предложи Eвропейската агенция за защита на европейските граници

...
Европейската комисия предложи Eвропейската агенция за защита на европейските граници
Коментари Харесай

ЕК предложи Фронтекс да играе по-голяма роля в борбата с незаконната имиграция на Балканите

Европейската комисия предложи Eвропейската организация за отбрана на европейските граници " Фронтекс " да изиграе по-голяма роля в битката с противозаконната имиграция в Балканския регион, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията предложи договаряния с Албания, Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, а също утвърди и финансова помощ в размер на 39,2 милиона евро за ръководството на границите в региона. Сумата ще бъде употребена за съоръжение за гарантиране на сигурността, като системи за наблюдаване, дронове и биометрични устройства

Решението дали да се стартират договаряния за разширение на мандата на " Фронтекс " към Балканския район в този момент ще би трябвало да се вземе от страните членки на Европейски Съюз.

Служители на " Фронтекс " към този момент са ситуирани на границите на Европейски Съюз с Албания, Сърбия и Черна гора, само че не и с Босна и Херцеговина. Въпреки това нова законова рамка планува за тях да бъдат ситуирани по едно и също време и по границите на Европейски Съюз и по границите с трети страни и им дава повече пълномощия. Миграцията към Европейски Съюз през Западните Балкани наскоро се усили доста.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да пътува до района за няколко дни. Визитата й ще стартира в четвъртък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР