Европейската комисия предлага нови цели за средните емисии на въглероден

...
Европейската комисия предлага нови цели за средните емисии на въглероден
Коментари Харесай

Еврокомисията си постави цел да намали с още 30% емисиите на въглероден диоксид на автомобилите

Европейската комисия предлага нови цели за междинните излъчвания на въглероден диоксид от всички нови леки коли и микробуси в Европейски Съюз с оглед ускорение на прехода към транспортни средства с ниски и нулеви излъчвания. С това Комисията предприе решителна стъпка напред в осъществяването на уговорките на Европейски Съюз според Парижкото съглашение за обвързващо вътрешно понижаване на излъчванията на CO2 с най-малко 40% до 2030 година, оповестяват от пресслужбата на институцията в България.

С днешните оферти се откриват амбициозни, само че реалистични и използвани правила, които да оказват помощ за обезпечаване на идентични условия на конкуренция сред участниците от индустрията, извършващи активност в Европа. С пакета също по този начин ще се подтикват нововъведенията в новите технологии и в стопанските модели, както и по-ефикасното потребление на всички типове превоз на артикули.

Целите за понижаване на излъчванията на СО2, които Комисията предлага през днешния ден, са учредени на изчерпателен разбор и необятно присъединяване на заинтригуваните страни, от Неправителствени организации до представители на индустрията. Както за новите коли, по този начин и за новите микробуси междинните излъчвания на CO2 ще би трябвало да бъдат с 30 % по-ниски през 2030 година спрямо тези през 2021 година

Пакетът „ Чиста подвижност " включва следните документи:

- Нови стандарти за CO2, които ще оказват помощ на производителите да възприемат нововъведенията и да стартират да оферират на пазара транспортни средства с ниски излъчвания.

- Директивата за екологично чистите транспортни средства ще предизвиква решенията за чиста подвижност при процедурите за възлагане на публични поръчки.

- План за деяние и капиталови решения за трансевропейското разрастване на инфраструктура за различни горива.

- Прегледът на Директивата по отношение на комбинирания превоз, която предизвиква комбинираното потребление на разнообразни типове товарен превоз (например камиони и влакове)

- Директивата за услугите в региона на пътническия автобусен превоз, която цели да подтиква развиването на автобусни линии на дълги дистанции в Европа и да предложи различни разновидности на потреблението на персонални коли

- Свързаната с автомобилните батерии самодейност
Следващи стъпки:

Предстои предложенията за чиста подвижност да бъдат изпратени на съзаконодателите и Комисията приканва всички заинтригувани страни да работят в тясно съдействие, с цел да подсигуряват бързото приемане и използване на тези разнообразни оферти и ограничения.

Контекст:

Приетият през днешния ден пакет е вторият в региона на подвижността, който Комисията показва в границите на тази година.

„ Европа в придвижване " беше показан през май 2017 година Той включваше необятен набор от начинания, целящи да създадат придвижването по пътя по-безопасно; да насърчат потреблението на интелигентни системи за пътно таксуване; да понижат излъчванията на CO2, замърсяването на въздуха и задръстванията; да понижат бюрокрацията за предприятията; да противодействат на противозаконното наемане на работна ръка и да обезпечат подобаващи условия за работа и време за отмора на заетите в бранша.

С Парижкото съглашение светът пое ангажимент за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система. В момента доста страни ползват политики за улеснение на прехода към по-чиста стопанска система. През март 2016 година Комисията показа Съобщение по отношение на осъществяването на поетите задължения по съглашението от Париж, последвано през юни 2016 година от Европейска тактика за подвижност с ниски излъчвания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР