Европейската комисия потвърди днес, че на 29 март е извършила

...
Европейската комисия потвърди днес, че на 29 март е извършила
Коментари Харесай

ЕК с изненадващи проверки в офиси на „Газпром“ в Германия

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че на 29 март е направила необявени инспекции в пространствата на няколко сдружения в Германия за доставка, транспорт и предпазване на природен газ.

Комисията се притеснява, че тестваните сдружения може да са нарушили разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренция, които не разрешават злоупотребата с господстващо състояние.

 Внезапните инспекции са предварителна стъпка по следствие на хипотетични нарушавания на европейските правила. Това, че Европейска комисия прави такива инспекции, не значи, че сдруженията са направили нарушавания , нито предвещава резултата от следствието, се разяснява в известието.

Допълва се, че Комисията изцяло зачита правото на отбрана, изключително на правото на сдруженията да бъдат изслушани. Уточнява се, че няма законов краен период за привършване на следствията. Продължителността на инспекциите зависи в това число от това дали сдруженията сътрудничат с Европейска комисия, се добавя в известието.

Няколко часа по-рано западни организации оповестиха, че в представителства на " Газпром " в Германия са осъществени обиски по подхванато преди месеци следствие на рестриктивните мерки на доставките на газ в Европейски Съюз , водещи до повишаване на цените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР