Европейската комисия потвърди, че занапред разрешенията за износ на ваксини

...
Европейската комисия потвърди, че занапред разрешенията за износ на ваксини
Коментари Харесай

ЕК затяга режима за износ на ваксини Астра Зенека

Европейската комисия удостовери, че отсега нататък разрешенията за експорт на ваксини против на от Европейски Съюз ще бъдат обвързани с осъществяването на европейските контракти на този производител.
Говорител на комисията означи, че откритите край Рим 29 милиона дози от тази ваксина ще бъдат разпределени в Европейски Съюз и по програмата " Ковакс ". Предвижда се Европейски Съюз да получи 16 милиона дози, за нас е значимо те да бъдат разпределени бързо, добави той.
 Получихме още 16 800 дози от имунизацията на AstraZeneca Получихме още 16 800 дози от имунизацията на AstraZeneca
В България дойдоха 16 800 дози от имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. Това оповестиха от здравното министерство. Доставените к...
По неговите думи към този момент няма нищо ново в. Продължаваме да търсим взаимноизгодно решение, уточни представителят във връзка отхвърли на Лондон да изнася ваксини на " Астра Зенека " към Европейски Съюз в осъществяване да подписания контракт.
Говорителят заяви, че до момента в Европейски Съюз са били доставени 88 милиона дози ваксина и са били сложени 64,5 милиона дози от четирите утвърдени от Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) препарати. До края на юни съгласно него Европейски Съюз ще получи над 300 милиона дози. В Европейски Съюз се внасят единствено ваксини, създадени в утвърдени от ЕАЛ фабрики, съобщи представителят. Той добави, че организацията не е издавала утвърждение за фабрики в Индия, откъдето Англия желаеше да внася количества в Европа.
По думите на представителя до края на юни се чака въвеждането на електронните удостоверения за имунизираните и преболедувалите Covid. Той означи, че страните от Европейски Съюз сами ще преценят дали да признават удостоверенията на имунизираните с препарат, който не е бил утвърден от ЕАЛ. Ако откажат, страните ще имат право да изискват проучване и да постановат карантина. По неговите думи по-нататък Европейска комисия може да предложи страните от Европейски Съюз да признават удостоверения, издадени от непознати страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР