Европейската комисия по лекарства стартира оценка на руската ваксина Sputnik

...
Европейската комисия по лекарства стартира оценка на руската ваксина Sputnik
Коментари Харесай

Европейската комисия по лекарства стартира оценка на Sputnik V

 Европейската комисия по медикаменти започва оценка на съветската ваксина Sputnik V.

Решението се основава на резултати от лабораторни проучвания и клинични изследвания при възрастни. Тези изследвания демонстрират, че Sputnik V задейства производството на антитела и имунни кафези, които са ориентирани към коронавируса  могат да оказват помощ за отбрана против него. 

EMA ще оцени данните, когато те станат налични, с цел да реши дали изгодите надвишават рисковете. Текущият обзор ще продължи, до момента в който са налице задоволително доказателства за публично заявление за позволение за приложимост.

EMA ще оцени сходството на Sputnik V с нормалните стандарти на Европейски Съюз за успеваемост, сигурност и качество. Въпреки че EMA не може да планува общите периоди, би трябвало да отнеме по-малко време от естественото, с цел да оцени вероятно заявление заради работата, осъществена по време на настоящия обзор

Как се чака да работи имунизацията?

Очаква се Sputnik V да работи, като приготви тялото да се отбрани против зараза с вариацията SARS-CoV-2 на ковид. Тя употребява протеини на външната си повърхнина, наречени шип протеини, с цел да влезе в клетките на тялото и да аргументи COVID-19.

Sputnik V се състои от два разнообразни вируса, принадлежащи към фамилията на аденовирусите, Ad26 и Ad5. Тези аденовируси са модифицирани, с цел да съдържат гена за приемане на протеина на SARS-CoV-2; те не могат да се развъждат в тялото и не предизвикват заболявания. Двата аденовируса са дадени поотделно:

Ad26 се употребява в първата доза, а Ad5 се употребява във втората, с цел да ускори резултата на имунизацията.

След като бъде приложена, имунизацията доставя гена SARS-CoV-2 в клетките в тялото. Клетките ще употребяват гена, с цел да създават шип протеин. Имунната система на индивида ще третира този протеинов пик като непознат и ще създаде естествена отбрана - антитела против този протеин.

Ако по-късно имунизираното лице влезе в контакт с SARS-CoV-2, имунната система ще разпознае протеина на вируса и ще бъде подготвена да го нападна, с цел да убие вируса, да предотврати неговото влизане в клетките на тялото и заличаване на инфектираните кафези, като по този метод оказва помощ за отбрана против COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР